Så monterar du takräcke på din Berlingo

Ett takräcke Citroen Berlingo är ett smart och praktiskt sätt att få extra utrymme för ditt bagage. Men det kan ibland vara svårt att få på plats. Här kommer en liten guide för att göra den processen enklare:

Första steget är att öppna skyddet för nyckelhålen. Sedan ska plaststriporna klippas i 40 mm långa bitar. Du behöver åtta stycken av dessa. Placera sedan ner dessa i nedsänkningarna runt takräcket. Lossa sedan skruvarna från räcket med hjälp av rätt nyckel.  Detta frigör fästanordningen.

Det är bra att kolla i din guide vilka fästanordningar som passar till vilken plats på räcket. Denna finns på insidan av det skydd som täcker räcket. Sätt sedan takräcket på plats.  Använd sedan nyckeln till att återigen dra åt skruvarna så att det räcket sitter fast ordentligt. Ta tag i takräcket och skaka det ordentligt för att vara säker på att det sitter på plats.

Takräcken till din Berlingo ger dig möjlighet att resa

Sedan är det dags att sätta på skydden till takräcket. Dessa låses också med hjälp av nyckel Sedan är takräcket redo att laddas med bagage. Kom ihåg att under resan regelbundet kontrollera så att räcket sitter ordentligt.

Att ta bort takräcket är enkelt. Det är bara att låsa upp skydden till takräcket och sedan ta av det. Det är en snabb och enkel process. Det är betydligt enklare att ta bort takräcket än att få det på plats.

När man har lärt sig hantera takräcket så går det dock väldigt fort att få på plats. Du är sedan redo att ge dig av på spännande resor. Varför inte ta en roadtrip ner till södra Europa i sommar? Ett takräcke är ett smart sätt att få lite extra bagage på plats så att ni kan åka iväg hela familjen på semestern.